A Legfontosabb Video Poker Trükkök a Nyerési Esélyek Növeléséhez

Video Poker

A videó póker egy pókerszimulációt kínál, amely a táblás változat töredékéért játszható. Akárcsak a valódi pénzes nyerőgépek, minden további fogadott érme növeli a kifizetés összegét.

A Játék Célja A videó pókerben nincs ellenfél, tehát az objektívum egyszerűen a lehető legmagasabb rangú kéz megszerzése.

Hogyan Játssz:

A videó póker képernyőjén három érték jelenik meg:

Nyert – Az utolsó kézből nyert érmék száma.

kreditek – Az Ön egyenlegében maradt érmék teljes száma. Ez az érték az adott videó póker gép érmének értékbeállítása szerint fog módosulni.

érmék – A következő kézre fogadandó érmék száma.

A videó póker gépen négy gomb található:

Kifizetés : Visszaállítja a fogadott érmék számát 0-ra, visszaadva azokat az egyenlegedhez. Csak a játék kezdete előtt választhatod a kifizetési lehetőséget. Oszd/Megrajzol : Amikor legalább egy érme került fogadásra, az oszd/megrajzol gomb engedélyezetté válik. Az oszd/megrajzol gomb első megnyomásakor a játék kezdetét veszi, és az elsődleges kéz kiosztásra kerül. Miután a játékos eldöntötte, melyik kártyát szeretné tartani, az oszd/megrajzol gombot másodszor is meg lehet nyomni a cserélendő kártyák behúzásához és a játék befejezéséhez. Max Fogad : Lehetővé teszi a játékos számára, hogy gyorsan a gép által megengedett maximális érmeszámot fogadja meg és azonnal megossza az elsődleges kézt. Fogad Egy : Egy érmét fogad egyszerre. Amint a kívánt érmék száma megfogadásra került, a játékosnak el kell kezdenie a játékot az oszd/megrajzol gomb megnyomásával.

Olvasson még a High Roller Bónuszok: Nagyobb Nyeremények a Nagyobb Tétű Játékosok számára

A Fogadások

Válassz egy értékhatárt a videó póker gépen a “Érmek értékének kiválasztása” címke alatti gombok segítségével. Ez beállítja minden játékban játszott érme értékét. Ezután tegyen be egytől öt érmét a gépbe – használja a Fogad Egy gombot egy érme fogadásához egyszerre, vagy használja a Max Fogad gombot a gép által engedélyezett maximális érmek fogadásához (az egyenleg engedélyezése szerint). Végül kattints az Oszd/Megrajzol gombra az első kéz kiosztásához. Vegye figyelembe, hogy a Max Fogad gomb automatikusan megosztja az első kézt.

A Kártyák

A kártyákat arculatuk értéke szerint rangsorolják, az ászokat “magasnak” tekintik. A rangsorolás a következő: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Bubi, Dáma, Király, Ász. Néhány játék használ vadkártyákat (pl. egy bohócot vagy bármely kettest), amelyek bármely más kártyaként (rang és szín) használhatók a kéz javítására. Olvass tovább ebben a súgóban a kártyák használatának részleteiről minden Videó Póker játékvariációhoz.

Az Oszd

Az elsődleges kézben öt kártyát osztanak a játékosnak, amelyek közül a játékos bármelyiket, az összeset vagy egyiket sem tarthatja meg. A játékosnak ezt követően egy lehetősége van azoknak a kártyáknak a cseréjére, amelyeket nem tartottak meg, új kártyákat húzva a pakliból. A végső kéz, amely az elsődleges kézből tartott kártyákból (ha vannak) és minden újonnan húzott kártyából áll, meghatározza a játék eredményét. Minél magasabb a végső kéz rangja, annál nagyobb a kifizetés.

Amikor olyan kezet kapsz, amely kifizetést eredményez, lehetőséged lehet a Duplázásra. A Duplázás funkció egy “dupla vagy semmi” ajánlat, amelyben bónuszjátékot játszhatsz azért, hogy megduplázd az adott kézért kapott nyereményt. Lásd a “Duplázás funkció” részt később ebben a súgóban további információkért.

Kifizetések

A magyar casino oldalak kifizetése a videópókerben a fogadott érmék számától és az elért póker kéz rangjától függnek. Nincs ellenfél a videó pókerben, így a játékosnak egyszerűen a lehető legmagasabb rangú kéz elérésére kell törekednie. Minél magasabb a kéz rangja, annál nagyobb a kifizetés.

A videó póker gép a képernyő tetején mutatja a kifizetések táblázatát. Minden sor a táblázatban a póker kéz és az eredményül kapott kifizetések (a fogadott érmék teljes számaként megjelenítve) közötti kapcsolatot mutatja.

Egy tipikus sor a kifizetési táblázatban így nézhet ki: Az első oszlop a póker kéz nevét mutatja, amelyre ez a kifizetés vonatkozik (a különféle póker kezek példái a következő oldalon találhatók). A kéz nevének jobb oldalán található oszlopok azt mutatják, hány érmét fizetnek, ha ezt a kezet elérik. Az első oszlop megmutatja, hány érmét fizettek, ha a játék kezdetekor 1 érmét fogadtak. A többi oszlop megmutatja, hány érmét fizettek, ha 2, 3, 4 vagy 5 érmét fogadtak.

A fenti példa azt mutatja, hogy ha a játékos 1 érmét fogad és Királyi Flust ér el, a játékost összesen 400 érmével fizetik meg. Ha a játékos 2, 3, 4 vagy 5 érmét fogadott volna, a kifizetés 800, 1200, 1600 és 4000 érme lett volna. Az érmék kifizetett névértéke megegyezik a fogadott érme névértékével.

Vegye figyelembe, hogy a legtöbb videó póker játék nagyobb kifizetést kínál Királyi Flush esetén, ha a maximális 5 érmét játszották. Míg a Királyi Flush 1-4 érmével történő játékkor történő kifizetés 400 érme játékonként, a Királyi Flush 5 érmével történő játékkor történő kifizetés 800 érme játékonként!

A Duplázás funkció, ha elérhető, lehetőséget kínál arra, hogy bónuszjátékot játszhasson és megduplázhassa nyereményeit. Minden sikeres duplázáskor a kifizetésed megduplázódik. Ha azonban nem sikerül megnyerned egy duplázó bónuszjátékot, elveszíted azt a nyereményt, amelyet az adott kézért szereztél. Ha bármikor úgy döntesz, hogy nem duplázol, a játék véget ér, és megtartod az adott kézért megszerzett összes nyereményt.

Például: ha a Deuces Wild játékban 5 érmével játszott Straight Flusht kapsz, 45 érmét nyersz, és lehetőséged van a duplázásra. Ha úgy döntesz, hogy duplázol és megnyered a bónuszjátékot, akkor 90 érmét kapnál! Ha úgy döntesz, hogy újra duplázol és nyersz, akkor 180 érmét kapnál! Ha azonban elveszítenéd a bónuszjátékot, semmit nem kapnál, és a játék véget érne.

Video póker leosztások

KépKombinációLeírás
Royal FlushRoyal Flush (Királyi Flush)Az öt legmagasabb kártya (10-től ászig) azonos színben.
Four DeucesFour Deuces (Négy Kettes)Négy darab kettes kártya bármilyen színben.
Five of a KindFive of a Kind (Öt egyforma)Öt azonos értékű lap. Ez a kombináció csak akkor lehetséges, ha a játékban vannak vadkártyák.
Wild Royal FlushWild Royal Flush (Vad Királyi Flush)Királyi Flush, amely tartalmaz egy vagy több vadkártyát.
Straight FlushStraight Flush (Színsor)Öt egymást követő értékű lap azonos színben.
Four of a KindFour of a Kind (Négy egyforma)Négy azonos értékű lap bármilyen színben.
Full HouseFull House (Full)Egy hármas és egy pár. Például, három hetes és két tízes.
FlushFlush (Flush)Öt nem egymást követő lap azonos színben. (Magyarországon a “Flush” kifejezést gyakran használják.)
StraightStraight (Sor)Öt egymást követő értékű lap különböző színekben.
Three of a KindThree of a Kind (Hármas)Három azonos értékű lap bármilyen színben.
Two PairTwo Pair (Két Pár)Két különböző pár, például két kettes és két négyes.
Jacks or better PairJacks or Better Pair (Bubi Pár vagy Jobb)Egy pár, amelynek értéke bubi vagy annál magasabb (pl. dámák, királyok, ászok).

Videó Póker Részletek

All American Poker egy standard 52 lapos paklival játszódik, amelyben nincsenek vad kártyák. A legalacsonyabb rangú kéz, amely fizet, bármelyik J (bubi), Q (dáma), K (király) vagy A (ász) párból áll.

Deuces Wild egy standard 52 lapos paklival játszódik, ahol mind a négy kettes (2-es) vad kártyaként számít. Meg kell jegyezni, hogy a Deuces Wild-ban egy vad kártyát felhasználó Királyi Flush magasabb rangot ér el, mint az Öt Egyforma, és egy mind a négy kettest tartalmazó kéz csak egy természetes Királyi Flush mögött áll második helyen.

Jacks or Better egy standard 52 lapos paklival játszódik, amelyben nincsenek vad kártyák. A legalacsonyabb rangú kéz, amely fizet, bármelyik J (bubi), Q (dáma), K (király) vagy A (ász) párból áll.

Joker Poker egy standard 52 lapos paklival játszódik, plusz egy extra jokerrel, ami vad kártyaként számít. Meg kell jegyezni, hogy a Joker Pokerben az Öt Egyforma magasabb rangot ér el, mint egy vad kártyát felhasználó Királyi Flush.

Tens or Better: A Tens or Better egy standard 52 lapos paklival játszódik, amelyben nincsenek vad kártyák. A legalacsonyabb rangú kéz, amely fizet, bármelyik T (tízes), J (bubi), Q (dáma), K (király) vagy A (ász) párból áll.

Fogadások Meghelyezése

A videó póker fogadásai az érmék értéke/értékrendje alapján kerülnek meghatározásra. A videó póker gép alján található egy kis digitális érmék értékét megjelenítő kijelző, amely lehetővé teszi az öt különböző érme érték közötti választást. Ahogy megváltoztatja a játékban használt érmék értékét, észre fogja venni, hogy a kreditek száma ennek megfelelően igazodik.

Például: 100$ 400 darab 25 centes kreditet biztosít a felhasználónak (100 ÷ 0,25 = 400). Ha az érme értékét 5 dollárra növeli, a kredit szám csökken 20-ra (100 ÷ 5 = 20).

Az összes nyeremény azonos értékrendű érmékkel kerül kifizetésre, mint amelyekkel fogadtak.

A videó póker képernyőn 3 értéket jelenít meg:

  • Kifizetés – Az utolsó kézből nyert érmék száma.
  • Kreditek – A rendelkezésre álló érmék teljes száma. Ez az érték az érmék értékrendje alapján változik a videó póker gépen.
  • Érmék – A következő kézre tételre kerülő érmék száma. Annak érdekében, hogy fogadjon a lapok kiosztása előtt, kattintson a ‘Bet One’ (Egyet fogad) gombra, hogy egyszerre egy érmét tegyen meg. Minden egyes ‘Bet One’ gombra történő kattintással látni fogja, hogy egy érme kerül levonásra a kreditek értékéből, és az érmék értéke eggyel nő. A fogadott érmék számának megfelelő oszlop pirosra vált a képernyő tetején. A videó póker maximálisan 5 érmét fogad el (amennyiben a kreditek engedik). Ha elegendő kredite van még, akkor a ‘Bet Max’ (Maximum fogadás) gombra kattintva gyorsan megteheti az öt érmét, és azonnal kezdeményezheti az osztást.

Kattintson a ‘Cash Out’ (Pénzkivétel) gombra, ha vissza szeretné kapni az érméket a kreditekhez. Ez gyakorlatilag visszahelyezi az érmék kijelzőjében látható érmék számát az összes kreditekhez. A ‘Cash Out’ gombot csak az osztás megkezdése előtt használhatja.

Deuces Wild

Játékos döntő Leosztás

1
coin
 

2
coin
s

3
coins

4
coins

5
coins

Royal Flush

250

500

750

1000

4000

Four Deuces

200

400

600

800

1000

Wild Royal Flush

20

40

60

80

100

Five of a Kind

15

30

45

60

75

Straight Flush

9

18

27

36

45

Four of a Kind

4

8

12

16

20

Full House

4

8

12

16

20

Flush

3

6

9

12

15

Straight

2

4

6

8

10

Three of a Kind

1

2

3

4

5

Jacks or Better

Játékos döntő Leosztás

1
coin

2
coins

3
coins

4
coins

5
coins

Royal Flush

250

500

750

1000

4000

Straight Flush

50

100

150

200

250

Four of a Kind

25

50

75

100

125

Full House

9

18

27

36

45

Flush

6

12

18

24

30

Straight

4

8

12

16

20

Three of a Kind

3

6

9

12

15

Two Pair

2

4

6

8

10

Jacks or Better Pair

1

2

3

4

5

Joker Poker

Játékos döntő Leosztás

1
coin

2
coins

3
coins

4
coins

5
coins

Royal Flush

400

800

1200

1600

4000

Five of a Kind

200

400

600

800

1000

Wild Royal Flush

100

200

300

400

500

Straight Flush

50

100

150

200

250

Four of a Kind

15

30

45

60

75

Full House

8

16

24

32

40

Flush

5

10

15

20

25

Straight

3

6

9

12

15

Three of a Kind

2

4

6

8

10

Two Pair

1

2

3

4

5

Kings or Better Pair

1

2

3

4

5

Tens or Better

Játékos döntő Leosztás

1
coin

2
coins

3
coins

4
coins

5
coins

Royal Flush

250

500

750

1000

4000

Straight Flush

50

100

150

200

250

Four of a Kind

20

40

80

120

160

Full House

6

12

18

24

30

Flush

5

10

15

20

25

Straight

4

8

12

16

20

Three of a Kind

3

6

9

12

15

Two Pair

2

4

6

8

10

Tens or Better Pair

1

2

3

4

5

Az Osztás Megkezdése

Ha a ‘Bet Max’ gombra kattint, automatikusan megtörténik a fogadás az 5 érmével, és az osztás elindul. Ha egyesével szeretne érméket fogadni a ‘Bet One’ gombbal, manuálisan kell elindítania az osztást a ‘Deal/Draw’ gombra kattintva.

Miután a lapokat kiosztották, lehetősége van bármelyiket, az összeset vagy egyiket sem tartani (lásd lent).

A nem tartott lapokat kicseréli, ha kattint a ‘Deal/Draw’ gombra a második alkalommal. Tartson meg olyan lapokat, amelyeket úgy érez, hozzájárulnak a legjobb lehetséges kézhez.

Egy lap megtartásához kattintson magára a lapra, vagy kattintson a lap alatt található ‘Hold’ gombra. Kattintson a ‘Hold All’ gombra, hogy gyorsan minden lapot tartani szeretne, vagy kattintson a ‘Clear All’ gombra, hogy eltávolítsa az összes lap tartott státuszát.

Miután kiválasztotta, melyik lap(oka)t szeretné tartani (ha egyáltalán valamelyiket), kattintson a ‘Deal/Draw’ gombra a második alkalommal a cserélhető lapok meghúzásához. A nem tartott lapok új lappal lesznek kicserélve. A játék most már kész, és az eredményező kéz határozza meg a kifizetést.

Dupla Fel Funkció

Ha olyan kézzel rendelkezik, amely kifizetést eredményez, lehetősége van a ‘Double Up’ (Dupla Fel) opcióra. A ‘Double Up’ funkció egy “kettő vagy semmi” javaslat, amellyel bónuszjátékot játszhat a kéz nyereményének megduplázásáért. Ha megnyeri a bónuszjátékot, a kifizetése megduplázódik, és lehetősége van újra Duplázni. Azonban ha nem nyeri meg a bónuszjátékot, elveszíti a kéz összes nyereményét. Vegye figyelembe, hogy lehet egy korlát arra nézve, hogy hányszor Duplázhat, valamint a ezen funkció által elért maximális kifizetésre is.

A dupla bónuszjáték egyszerű. A dupla bónuszjáték elindításához kattintson igenre, amikor a “Duplázás?” kérdést kapja. Öt új lapot osztanak ki az újra kevert pakliból. Az első lapot, amelyet a ház lapjának neveznek, felfedik, míg a többi négy lap lefelé marad. A bónuszjáték megnyeréséhez olyan lapot kell választania a négy le nem leplezett lap közül, amelyet úgy gondol, hogy magasabb rangú, mint a ház lapja. Ha a választott lap magasabb rangú, mint a ház lapja, nyer és a kifizetése azonnal megduplázódik. Ha azonban alacsonyabb rangú lapot választ, elveszíti a kéz összes nyereményét, és a játék véget ér. Ha a két lap azonos rangú, a kifizetés változatlan marad, és lehetősége van újra duplázni vagy abbahagyni és megtartani a jelenlegi kifizetését.

Ha a ház lapja egy 2-es, bármelyik lap nyer, kivéve egy másik 2-es (ahol a kifizetése változatlan marad). Ha a ház lapja egy Ász, egy másik Ászt kell választania, hogy ne veszítse el az összes nyereményét. Vegye figyelembe, hogy a bónuszjátékhoz az öt lapot véletlenszerűen osztják ki az újra kevert pakliból. Ezért lehetséges, hogy a négy le nem leplezett lap közül egyik sem magasabb rangú, mint a ház lapja.

You may also like
Eurovision 2024
Eurovision 2024: Horvátország Baby Lasagna az élen, miközben a zsűrik a szavazásra készülnek
Ahogy a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál a végéhez közeledik, izgalom övezi a 26 döntőst, akik május 11-én, szombaton lépnek színpadra a ...
Mah-jong története
A Mah-jong története
Honnan származik a Mah-Jong? Mikor született a Mah-Jong? A Mah-Jong történetének és jelentőségének megértése érdekében ajánlott több forrásból is tájékozódni. ...
Német stílusú táblás játékok
Német stílusú táblás játékok
A német stílusú táblás játékok a társasjátékok nagy csoportját alkotják, jellemzően egyszerű szabályokkal, viszonylag rövid játékidővel, érdekes összetevőkkel, kiegészítőkkel. Többségük ...
 #StandWithUkraine
#StandWithUkraine
We stand with people of Ukraine.
Russia is not “just” attacking the Ukraine people.
This is a war against democratic values, human rights and peace. We can make impact and help with our donations.
Neon54