Eurovision 2024: Horvátország Baby Lasagna az élen, miközben a zsűrik a szavazásra készülnek

Ahogy a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál a végéhez közeledik, izgalom övezi a 26 döntőst, akik május 11-én, szombaton lépnek színpadra a svédországi Malmö Arénában. A csütörtöki második elődöntőt követően a fogadási esélyek megváltoztak, Horvátország Baby Lasagna előadója tartja vezető pozícióját, és a verseny 68. kiadásának favoritjaként tartják számon.

A TopKaszinok szakértői csapata magára vállalta, hogy elemzi a fogadási esélyeket, valamint megvizsgálja az újonnan bevezetett szavazási rendszert és a már bejelentett fellépési sorrendet, és azt, hogy ez a kettő hogyan segítheti vagy lehetetlenítheti el valakinek az esélyeit.

Nyerési esélyek

Közelebbről megnézve Baby Lasagna különleges dala, a „Rim Tim Tagi Dim” mind a rajongók, mind a bukmékerek figyelmét felkeltette, akik nem csak a legális magyar online kaszinó foglalkoznak. Jelenleg 41,5% az esélye, hogy megnyerje a trófeát. Azonban Izrael versenyzője, Eden Golan a második helyre ugrott a kvalifikációját követően, 17 százalékpontot nyerve az elmúlt 24 órában a „Hurricane” című dalával. A dobogó harmadik fokán Svájc képviselője, Nemo áll „The Code” című számával, 12,4%-os győzelmi eséllyel.

A lista további helyein Franciaország indulója, Slimane közel 1 százalékpontot nyert az éjszaka folyamán a „Mon amour” című dallal, míg az olasz Angelina Mango kiesni látszik a versenyből, jelenleg a 7. helyen áll. Az utolsó öt helyezett Németország, Luxemburg, Portugália, Szerbia és Lettország, bár ezek az országok még jól szerepelhetnek a zsűrinél.

Baby Lasagna

Baby Lasagna Rim Tim Tagi Dim fellépése Horvátországért az első elődöntőben a Malmö Arénában – Corinne Cumming / EBU

Az új szavazási rendszer

Lehetséges hatás az eredményekre Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon egy új szavazási rendszert vezettek be, amely jelentősen befolyásolhatja a végeredményt. A 37 részt vevő ország szavazatai mellett egy „Világ többi része” szavazatot is figyelembe vesznek, amely a nem részt vevő országok összesített szavazatait képviseli. Ez a kiegészítő „ország” ugyanolyan súllyal rendelkezik, mint a többi 37 résztvevő, és ugyanazon az 1-8, 10 és 12 pontos skálán osztja a pontokat.

A „Világ többi része” szavazat bevonása újabb kiszámíthatatlanságot ad a versenyhez, mivel potenciálisan növelheti azoknak a daloknak a pontszámát, amelyek szélesebb globális közönséggel rezonálnak. Érdekes lesz látni, hogyan befolyásolja ez az új rendszer a végső rangsort, és hogy segít-e vagy hátráltatja-e bizonyos produkciók sikerét.

Az új szavazási időszak: Fordulópont a 2024-es Eurovízión

A 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál egyik legjelentősebb változása az új szavazási időszak. A korábbi évekkel ellentétben, amikor a szavazás az utolsó produkció után kezdődött, idén a döntőben a szavazási időszak már az első előadás előtt megnyílik. Ez a változás a szavazási időzítésben jelentős hatással lehet a verseny végeredményére.

Lehetséges hatás a szavazási viselkedésre

A szavazási időszak megnyitása az első produkció előtt jelentősen befolyásolhatja a nézők szavazási magatartását. A múltban a nézőknek lehetőségük volt az összes produkció megtekintésére, mielőtt leadták volna szavazataikat, lehetővé téve számukra, hogy minden egyes dal általános minősége és hatása alapján hozzanak megalapozottabb döntéseket. Az új rendszerrel azonban egyes nézők hajlamosak lehetnek arra, hogy az első néhány látott produkcióra szavazzanak, ami potenciálisan torzíthatja az eredményeket a korai fellépők javára.

Ez a változás a szavazatok egyenletesebb eloszlásához is vezethet a 26 döntős között. Mivel a nézők a műsor alatt végig szavazhatnak, valószínűbb, hogy több dalt is támogatnak majd, ahelyett, hogy a végéig várnának, hogy kiválasszák a kedvencüket. Ez szorosabb versenyt és kiszámíthatatlanabb végeredményt eredményezhet.

Marcus és Martinus

Marcus és Martinus az Unforgettable-t adják elő Svédországnak az első elődöntőben a Malmö Arénában – Sarah Louise Bennett / EBU

Előny a korai fellépőknek

Az új szavazási időszak jelentős előnyt biztosíthat a műsor elején fellépő produkcióknak. Mivel a nézők már a kezdetektől szavazhatnak, az első néhány előadás profitálhat a korai szavazatok áradatából, különösen, ha erős benyomást tesznek a közönségre. Ez különösen előnyös lehet olyan dalok számára, mint a svéd Marcus & Martinus duó „Unforgettable” című száma, akik a showt nyitják.

Ezt az előnyt azonban némileg enyhítheti az a tény, hogy a szavazási időszak az utolsó produkció után körülbelül 25-40 percig nyitva marad. Ez a meghosszabbított szavazási időszak lehetővé teheti a később fellépők számára, hogy teret nyerjenek, és esetleg megelőzzék a korai favoritokat.

A próbák és a zsűri produkciók megnövekedett fontossága

Azzal, hogy a szavazási időszak az első fellépő előtt nyílik meg, a próbák és a zsűri előtti produkciók fontossága még kritikusabbá válik. Az egyes részt vevő országok zsűrijei a döntő előtti este tartott második főpróbán leadott produkciók alapján szavaznak. Egy erős teljesítmény ezen a főpróbán befolyásolhatja a zsűri szavazatait, és szilárd alapot biztosíthat egy dal összpontszámához.

Hasonlóképpen, az élő döntőben nyújtott produkcióknak az első hangtól kezdve csiszoltnak és hatásosnak kell lenniük. Minden technikai probléma vagy gyenge pillanat hátrányosabb lehet, mint az előző években, mivel a nézők azonnal szavazhatnak, ahelyett, hogy a műsor végére elfelejtenék az apróbb hibákat.

Fellépési sorrend

Az elhelyezés fontossága A 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének fellépési sorrendjét már bejelentették, és ez kulcsfontosságú szerepet játszhat az egyes produkciók sikerének meghatározásában. A showt a svéd Marcus & Martinus nyitja az „Unforgettable” című dallal, amely a hely, ami gyakran megadja az alaphangulatot az egész estére.

Figyelemre méltó, hogy Ukrajna versenyzői, alyona alyona & Jerry Heil a második helyre kerültek a megindító „Teresa & Maria” című dalukkal. Ezt a pozíciót gyakran nevezik a „halál helyének”, történelmileg kihívást jelentett az előadók számára, hogy ezen túllépjenek, és kevesen értek el jó eredményt innen. Kérdés, hogy Ukrajna meg tudja-e törni ezt a trendet, és erős helyezést tud-e elérni.

Más figyelemre méltó elhelyezések közé tartozik az ír Bambie Thug a 10. helyen az elektro-metal stílusú „Doomsday Blue” című dalával, valamint a svájci Nemo, aki a 21. pozícióban adja elő „The Code” című számát. Az este utolsó produkcióját az osztrák Kaleen szolgáltatja majd a „We Will Rave” című dallal, ez egy olyan hely, amely maradandó benyomást tehet a nézőkre és a zsűrire egyaránt.

Nemo előadja a The Code-ot Svájcnak a második elődöntőben a Malmö Arénában – Corinne Cumming / EBU

Konklúzió

Ahogy a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál a lebilincselő végkifejletéhez közeledik, a rajongók és a résztvevők egyaránt izgatottan várják a zsűri szavazásának eredményét és az új „Világ többi része” szavazási rendszer hatását. Az egyedi dalok eklektikus keverékével Horvátország Baby Lasagna előadójától Írország Bambie Thug indulójáig, valamint egy olyan fellépési sorrenddel, amely egyes produkciókat segíthet vagy tönkretehet, a színpad készen áll egy felejthetetlen zenei és szórakoztató estére.

A svéd-amerikai színésznő, Malin Åkerman és az Eurovízió veteránja, Petra Mede házigazdáival a döntő ígéretes, látványos európai tehetségek bemutatója lesz, az izgalmat tovább fokozza a tavalyi győztes, Loreen különleges produkciója. Ahogy a szavazatokat összesítik, és a feszültség fokozódik, egy dolog biztos: a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál egy emlékezetes este lesz.

You may also like
Mah-jong története
A Mah-jong története
Honnan származik a Mah-Jong? Mikor született a Mah-Jong? A Mah-Jong történetének és jelentőségének megértése érdekében ajánlott több forrásból is tájékozódni. ...
Német stílusú táblás játékok
Német stílusú táblás játékok
A német stílusú táblás játékok a társasjátékok nagy csoportját alkotják, jellemzően egyszerű szabályokkal, viszonylag rövid játékidővel, érdekes összetevőkkel, kiegészítőkkel. Többségük ...
Magyar Online Kaszinók
Magyar Online Kaszinók: Legjobb Kaszinók és Bónuszok 2024
Nézz körül a Magyar Online Kaszinók világában Gyorshivatkozások, amelyek a magyar online kaszinók izgalmas világába vezetnek. Fedezd fel a különleges ajánlatokat ...
Hell Spin Kaszinó